Epilepsie
.
Epilepsia este o tulburare neurologica de lunga durata, care se mainfesta prin una sau multe crize elipeptice, aceste crize fiind cauzate de descarcarile electrice bruste produse de sistemul nervos. Cauzele care determina aparitia epilepsiei nu sunt cunoscute in totalitate, insa poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, precum accidente vasculare cerebrale, infectii cerebrale, tumori cerebrale sau traumatisme craniene. De asemenea, este mai intalnita la copii decat la adulti, iar crizele epileptice sunt produse de o activitate excesiva sau anormala a celulelor nervoase din cortex la nivelul creierului.
Un pacient cu epilepsie prezinta convulsii recurente, care sunt mai frecvente in perioada copilariei si dupa varsta de 65 de ani, insa pot fi intalnite la orice varsta. Durata convulsiilor poate fi de cateva secunde sau de cateva minute si se cunosc doua tipuri de convulsii, respectiv convulsii partiale sau convulsii generalizate. Convulsiile partiale se manifesta prin mentinerea constientei, iar spasmele care apar sunt localizate la nivelul piciorului sau bratului. Dupa o anumita perioada, acestea pot deveni generalizate.
Convulsiile generalizate se manifesta prin pierderea brusca a constientei, cat si prin contractiii ale muschilor corpului, chiar si a picioarelor sau fetei. De asemenea, se pot manifesta prin muscarea limbii si obrajilor, incetarea temporara a respiratiei, pierederea involuntara de urina sau de fecale in cazuri mai rare, cat si prin salivatii roz. Mai exista un alt tip de epilepsie, respectiv epilepsie absenta, caracterizata de pierderea constientei pentru cateva secunde, insa fara cadere sau convulsii. Dupa incetarea atacului, pacientul isi continua activitatea fara sa realizeze ca a trecut printr-un atac de epilepsie.
Inainte de aparitia crizelor epileptice, pacientul poate prezenta aura senzoriala, senzitiva, motorie, de vorbire sau vegetativa. Evolutia bolii este imprevizibila, poate sa apara la orice varsta, se poate agrava dupa o perioada de ameliorare si poate sa dispara dupa perioada adolescentei. Cu toate ca nu exista un tratament care sa vindece epilepsia, exista tratamentele care pot controla convulsiile epileptice si pot favoriza prevenirea reaparitiei acestora.
.
Produse recomandate în Epilepsie:
-
Leveluk K8
Ionizatorul de apă Kangen este recunoscut ca un „dispozitiv medical”, iar din anul 1960 este folosit în spitale şi este… -
Fosfosercaps – 90cps
FOSFOSERCAPS Produsul Fosfosercaps contine fosfatidilserina obtinuta din soia. Aceasta substanta este importanta pentru functiile de baza ale creierului, influenteaza pozitiv…