Insuficiență cardiacă
.
Insuficienta cardiaca este intalnita atunci cand inima nu mai pompeaza cantitatea de sange de care are nevoie organismul si se manifesta prin retinerea apei si a sarii pentru a creste cantitatea de sange, cat si prin tahicardie sau cresterea dimensiunilor inimii. Din cauza faptului ca insuficienta cardiaca este caracterizata de lipsa de functionarea corecta a inimii, cu timpul pot sa apara stari de oboseala sau de slabiciune. Exista mai multe cauze care determina aparitia insuficientei cardiace, precum cardiomiopatie, inflamatia sau infectia muschiului inimii, bolile coronariene, infarctele miocardice, afectiunile congenitale de cord, afectiuni sau rupturi valvulare, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli tiroidiene, aritmii cardiace sau inaintarea in varsta.
Cele mai intalnite simptome ale insuficientei cardiace sunt constrictia toracica, scurtarea respiratiei in timp ce pacientul sta intins sau in timpul somnului, oboseala la mers si nevoie de a se opri in timpul mersului. De asemenea, mai poate fi intalnita cresterea in greutate, din cauza acumularii de fluide in organism sau umflarea picioarelor. Atunci cand inima pompeaza sange insuficient apare insuficienta cardiaca sistolica, iar cea diastolica apare cand inima nu se relaxeaza normal pentru a favoriza umplerea ventriculilor.
In functie de simptome, insuficienta cardiaca este clasificata in clasa I, care se manifesta prin lipsa fatigabilitatii severe atunci cand este desfasurata activitatea fizica sau palpitatii, dificultati de respiratie si dureri toracice. Clasa II este caracterizata de limitarea usoara a activitatii fizice, prin aparitia oboselii, durerii toracice si dificultatilor de respiratie, insa pacientul se poate odihni confortabil. In clasa III bolnavul se poate odihni confortabil, insa activitatile fizice pot fi efectuate cu mai multa dificultate, datorita intensificarii simptomelor de oboseala, palpitatii, durere toracica sau dificultati de respiratie, chiar si la cel mai mic efort. In clasa IV desfasurarea oricarei activitati fizice este lipsita de confort, iar simptomele se resimt si in repaus.
Printre complicatiile insuficientei cardiace se afla insuficienta mitrala, anemie, afectarea constientei, embolism pulmonar, tromboza venoasa profunda, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, aritmie cardiaca, insa prin urmarea unui tratament, pot fi prevenite. Pentru a putea fi prevenita aceasta afectiune, se recomanda modificarea stilului de viata, cat si tratarea corecta a anumitor afectiuni, precum hipertensiunea arteriala sau diabetul zaharat. Asadar, se recomanda evitarea fumatului, controlul tensiunii arteriale, efectuarea exercitiilor fizice, reducerea consumului de alcool si controlul greutatii corporale.
.
Produse recomandate în Insuficiență cardiacă:
-
Pycnogenol
Pycnogenol Este considerat un antioxidant, care ajuta la protejarea celulelor de atacul radicalilor liberi. Are un efect benefic la micro… -
Leveluk K8
Ionizatorul de apă Kangen este recunoscut ca un „dispozitiv medical”, iar din anul 1960 este folosit în spitale şi este… -
Cardio
Cardio Ajută la ameliorarea durerilor cronice; reduce bătăile inimii; redă control asupra stării de panică și a fricii; scăderea ritmului de respirație; ameliorarea tensiunii de…