Infarct miocardic
.
Infarctul miocardic este cauzat de blocarea uneia sau mai multor artere coronare, care determina intreruperea fluxului sanguin la nivelul unei portiuni a inimii, ceea ce duce la moartea celulelor miocardice. Artera coronara se blocheaza atunci cand o placa ateromatoasa din interiorul coronarei se rupe si se formeaza un cheag de sange. Simptomele specifice unui infarct miocardic acut sunt dificultatile de respirare, durere brusca in piept care este resimtita de obicei in bratul stang sau in partea laterala stanga a gatului, voma, palpitatii, neliniste, transpiratii sau voma.
In unele cazuri simptomele infarctului miocardic pot sa apara treptat pe parcursul a cateva minute sau brusc, iar cel mai intalnit simptom este durerea toracica anterioara, care este resimtita ca o gheara sau ca o senzatie de presiune. Atunci cand afectarea miocardului reduce debitul cardiac al ventricului stang apare respiratia dificila, iar principala cauza este boala coronariana. Poate fi cauzat de afectiuni cardiace, insuficienta respiratorie, tromboza coronariana, hemoragii, electrocutia, leziuni severe, aritmii, hipercolesterolemie, diabet, dezechilibru electrolitic sau anumite medicamente. Factori de risc pentru infarctul miocardic sunt si stilul de viata sedentar, stresul psihosocial, igiena orala deficitara sau un nivel crescut de homocisteina.
In functie de gravitatea infarctului miocardic, pot sa apara diferite complicatii precoce, care apar in primele 24-48 de ore de la debut sau tardive, care apar la o perioada mai mare de la infarct. Printre complicatiile minore se afla pericardita post-infarct, iar printre cele majore se afla insuficienta cardica, accidentele tromboembolice, anevrismul ventricular sau ischemia persistent sau recurenta. Pericardita post-infarct este inflamatia pericardului, acesta fiind membrana care inveleste inima.
Prevenirea atactului de cord este posibila printr-o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe, legume si peste, care contribuie la mentinerea sanatatii inimii, cat si prin renuntarea la fumat, deoarece fumatul este unul dintre factorii de risc care determina apartia unui infarct miocardic. De asemenea, se recomanda reducerea stresului si scadera presiunii arteriale, deoarece hipertensiunea poate fi responsabila de aparitia unui atac de cord. Totodata, este importanta mentinerea unor valori normale ale nivelului de colesterol din sange, activitate fizica pentru cel putin 30 de minute de trei ori pe saptamana si odihna, fiind important un somn de opt ore pe noapte pentru a mentine sanatatea organismului.
.
Produse recomandate în Infarct miocardic:
-
Leveluk K8
Ionizatorul de apă Kangen este recunoscut ca un „dispozitiv medical”, iar din anul 1960 este folosit în spitale şi este… -
Cardio
Cardio Ajută la ameliorarea durerilor cronice; reduce bătăile inimii; redă control asupra stării de panică și a fricii; scăderea ritmului de respirație; ameliorarea tensiunii de…